Ücretsiz Alternatif Ofise Programları


Alternatif Ofis Programları

Günümüzde gerek kişisel kullanıcılar gerekse işletmeler yaygın olarak bilgisayarları ve buna bağlı olarak ta birçok programları kullanmaktadırlar.

Büyük kuruluşlar yada resmi kurumlarda sorun yok rahatlıkla bir ofis programını alıp kullanabilir. İşini görür. Onlar için güvenlik kalite programda beceri kısaca işini rahatlıkla görebileceği yeteneklere sahip bir program olması şarttır. Gerekli programı Gerektiği vakitte alır kullanır gerektiğinde programı yenileyerek üst sürümlere geçebilir.

Fakat aynı durum ev kullanıcıları, öğrenciler, sıradan kullanıcılar yada dar gelirliler için geçerli değildir. Bilgisayarı sadece kendi kişisel işleri için kullanan bu insanlar bir ofis programı almaya kalktığında çok yüklü miktarda bir para ödemek zorundadır.

Üstüne üstlük bir müddet sonra bu program artık eskiyecek yeni gelişmelere uyum sağlayamayacak haliyle yenilenmek zorunda kalacaktır.


Artık günümüzde kağıt kalemin yerini almış olan bilgisayarlarda bu durumda ofis programı olmadan olmaz. Peki nasıl yapalım da yasal yoldan ücretsiz bir ofis programına sahip olalım. Yasal olmayan yollara başvurmak, korsan yazılım kullanmak hem suç hemde etik değil. İnsanı rahatsız ediyor. Peki çare ne diyorsanız İşte çözüm:
Aşağıda herhangi bir ücret ödemeden rahatlıkla kullanabileceğiniz ve bir çok yazı hesap sunum çizim işini rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz ve herhangi bir ücreti olmayan ofis programlarını listeleyip tanıtacağız. İleri ki haftalarda da kullanımlarını anlatacağız. Şimdi Bu programları kısaca tanımaya çalışalım.


















 OpenOffice


Apache OpenOffice lider olan,açık kaynak,ofis yazılım paketi, içinkelime işlem, elektronik tablolar, sunumlar, grafikler, veritabanları ve daha fazlası. Tüm ortak bilgisayarlarda çalışır . Tüm verilerinizi uluslararası bir açık standart biçimde saklar ve diğer genel ofis yazılım paketlerinden dosya okuyabilir ve yazabilir. Herhangi bir amaç için tamamen ücretsiz olarak indirilebilir ve kullanılabilir .


    Apache OpenOffice, yirmi yıldan fazla bir süredir devam eden yazılım mühendisliğinin bir sonucudur. Baştan itibaren tek bir yazılım parçası olarak tasarlanan ürün, diğer ürünlerin eşleştiremeyeceği bir tutarlılığa sahiptir. Tamamen açık bir geliştirme süreci herkesin hataları bildirebileceği, yeni özellikler isteyebileceği veya yazılımı geliştirebileceği anlamına gelir. Sonuç: Apache OpenOffice, ofis yazılımınızın yapmasını istediğiniz her şeyi, istediğiniz şekilde yapar.

Kullanımı kolay

Apache OpenOffice'in öğrenmesi kolaydır ve zaten başka bir ofis yazılımı paketi kullanıyorsanız, hemen OpenOffice'e gidersiniz.



ve ücretsiz

Hepsinden iyisi, Apache OpenOffice tamamen ücretsiz olarak herhangi bir lisans ücreti alınmadan indirilebilir ve kullanılabilir.







 FreeOffice

SoftMaker FreeOffice 2018, ev ve iş yeri kullanımı için ücretsizdir.



Kullandıktan sonra, Microsoft Office’e en iyi ücretsiz alternatif olduğuna hemfikir olacaksınız.
FreeOffice, tümü Microsoft Office’teki benzerleri ile uyumlu olmak üzere sözcük işlemci, elektronik tablo uygulaması ve sunum programı içeren tam bir ofis paketidir.

Karşılığında ne yapmanız mı gerekiyor? Hiçbir şey. Paketi ücretsiz olarak indirip istediğiniz kadar kullanın. Milyonlarca insan bu paketi her gün kullanıyor ve mükemmel ücretsiz ofis paketinin keyfini çıkarıyor.

Sistem gereksinimleri:

  • Windows 7,8,10, Windows Server 2008 R2 veya daha yeni versiyonu
  • macOS 10.10 veya daha güncel versiyon
  • PC tabanlı tüm Linux sürümleri (32 veya 64 bit)


 LibreOffice




LibreOffice, dünyadaki milyonlarca insan tarafından kullanılan güçlü ve ücretsiz bir ofis paketidir. Temiz arayüzü ve zengin özellikli araçları, yaratıcılığınızı ortaya çıkarmanıza ve verimliliğinizi artırmanıza yardımcı olur. LibreOffice, piyasadaki en çok yönlü Ücretsiz ve Açık Kaynak ofis paketi yapan birkaç uygulama içerir: Yazar (kelime işlem), Hesaplayıcı (elektronik tablolar), Baskı (sunumlar), Çizim (vektör grafikleri ve akış çizelgeleri), Temel (veritabanları) ve Matematik (formül düzenleme).

Sonunda, iyi görünen belgeler

Belgeleriniz, amaçlarından bağımsız olarak profesyonel ve temiz görüneceklerdir: mektup, yüksek lisans tezi, broşür, finansal raporlar, pazarlama sunumları, teknik çizimler ve diyagramlar. LibreOffice, içeriğe odaklanırken çalışmanızın harika görünmesini sağlar.

Her türlü belgeyi kullanın

LibreOffice, Microsoft® Word (.doc, .docx), Excel (.xls, .xlsx), PowerPoint (.ppt, .pptx) ve Publisher gibi çok çeşitli belge biçimleriyle uyumludur. Ancak LibreOffice, modern ve açık bir standart olan Açık Belge Formatı (ODF) için yerel desteği ile daha da ileri gidiyor. LibreOffice ile verileriniz ve içeriğiniz üzerinde maksimum kontrole sahip olursunuz - ve çalışmanızı PDF de dahil olmak üzere birçok farklı biçimde dışa aktarabilirsiniz.

Uzantılarla daha fazla özellik edinin

Varsayılan olarak gönderilen birçok özelliğin ötesinde, LibreOffice güçlü uzantı mekanizmalarıyla kolayca genişletilebilir. Özel web sitelerimizde daha da fazla özellik ve belge şablonu edinin .

Güçlü bir mirasa dayanan

LibreOffice, daha sonra StarOffice'e dayanan OpenOffice.org'un (genellikle OpenOffice olarak da bilinir) halefidir. Uzun yıllar süren geliştirme, yazılıma girmiştir ve çeşitli enkarnasyonlarında milyonlarca insan tarafından kullanılmıştır. Bugün, LibreOffice, her altı ayda bir ve yüzlerce katılımcının yayınlandığı OpenOffice.org kod tabanının en aktif devamıdır.



Yorumlar

Belgeseller


Bu blogdaki popüler yayınlar

Dos sınav soruları

WordArt kullanımı

Outlook Express kurulum ve kullanımı