Wİn 7 USB den kurmak


Windows 7'yi USB bellekten kurmak
Win 7  USB  bellekten nasıl kurulur. Bu basit işlemi en kolay haliyle anlatalım hem açıklamaları okuyalım hemde sayfalara bakarak yapılan işlemi bilgisayarımızda uygulayalım. Sonuç mutlaka olumlu olacaktır. Denenmiş ve doğruluğu kanıtlanmıştır.

 Windows 7 CD’sini USB bellekten  kurmak oldukça kolay ve hızlı hem bilgisayarında Cd sürücü olmayanlar hemde işini daha hızlı yapmak isteyenler için gerekli diyebiliriz.
Yapmamız gereken işlemler sırasıyla:

Öncelikle elimizde bir USB enaz 4 gb boyutu olan bellek birimini bilgisayarımıza takalım ardından aşağıda resimde görüldüğü gibi  “cmd” komutunu girip enter tuşuna basalım


Karşımıza aşağıdaki pencere açılacaktır.

  

İşte bu penceredeki komut satırına “Diskpart” komutunu yazalım ve "Enter" tuşuna basalım.
 
Yeni çıkan pencereye geçelim ve sistemdeki diskleri görmek için “List Disk” komutunu yazalım. USB belleğin hangi disk’e göre atandığını bulmamız gerekiyor. Aksi halde sistemimizde yer alan sabit disklere zarar verebiliriz.



Burada dikkat etmemiz gereken nokta USB belleğimizin iyice tanınmasıdır sonra pişman olmamak için bellek birimimizi adıyla tanıyalım en kolay yolu boyutudur. Bizim Disk 1 adlı USB belleğimiz 7663 MB olarak rahtlıkla görülebiliyor.

USB belleğimiz örnekte DISK 1 olarak görünüyor.  Sistemimizde tek bir sabit disk olduğundan taktığımız USB disk  ikinci disk olarak görünüyor.  

 
Örneğimizde USB bellek DISK 1 olarak göründü. Bu yüzden de komut satırına "select disk 1" komutunu giriyoruz.
Şimdide diskimizi temizleyelim.
Select Disk” komutunu girdikten sonra, sıra geldi USB belleğin içini temizlemeye. USB bellek “Clean” komutu ile silinir. Burada yapacağımız bir hatanın verilerimizi yok edeceğini bilelim ve ona göre hareket edelim.
 
Clean, USB belleğin birimini siler. Bellekte yer alan tüm bilgiler silinir. Bu komut Windows'un "Birimi Sil" komutu ile eş anlamlıdır.
USB belleğinin birimini sildik. Şimdi bu belleğin birimini oluşturmamız gerekiyor. Bunun için “Create Partition Primary” komutunu yazalım.

 
Burada fazla bir müdahalede bulunmuyoruz. Boyutu ne olursa olsun USB belleğe farklı birimler oluşturmuyoruz. Bu oldukça önemli.
Silinen belleğin yerine yeni bir birim oluşturmalıyız.. Bunun için “Create Partition Primary” komutunu yazmamız yeterli.


Şimdide birimimizi seçelim
Birimi seçtikten sonra var olan birimi oluşturmak gerekiyor. Tek bir birim oluşturduğumuz için “select partition 1” komutunu kullanmamız yeterli. Bu komutu yine aynı penceredeki komut satırına yazıyoruz.


Birimi oluşturmak ve seçmekle iş bitmiyor. Bu ürünü sabit disklerde olduğu gibi aktif hale getirmemiz gerekiyor. Dolaysıyla komut satırına “active” komutunu girip enterlıyoruz.

 Birimi biçimlendirmek ve sistem cd si yerini tutacak olan USB birimimizi kullanıma hazır hale getirmek.
 Sıra geldi format işlemine. Burada Fat32 dosya formatını kullanmak şart. NTFS ve benzeri dosya formatlarını kullanmayın. Yapılması gereken “format fs=fat32” komutunu girmek.

 
Fat32 dosya sistemini kullanmamız şart. NTFS ve FAT16 dosya formatlarında bu işlem çalışmıyor.

Format işlemi bitti. Geriye pek bir şey kalmadı. Yapmamız gereken işlem ise “assign” komutu ile birimi atamak. Bu yapıldığında USB belleğimiz sistem tarafından bir harf alır.

USB belleğinizin harfini mutlaka bilmeniz gerekiyor. Zaten format işleminin bitiminde yeni sürücü birim olarak karşımıza açılacaktır veyahuttu Bilgisayarım komutunu tıklayıp oradan da USB birimimize verilen adı görebiliriz.
İşlem bitmiştir artık “Exit” komutu ile sayfadan çıkabiliriz.

Windows 7’yi USB Belleğe kopyalama işlemi

Bu işlem için Xcopy (Optik sürücüye atanan harf):\*.* /s/e/f (USB belleğe atanan harf):\ komutunu kullanacağız. 


 Benim favorim İSO dosyası kullanmak aşağıdaki resimde İSO dosyası olan programı USB belleğe kopyalama işlemini görüyoruz.
Power İSO dosyası üzerine mausumun sağ kulakçığı ile tıklayıp açılan pencereden Şuraya çıkart komutunu tıklayınca “Çıkart” penceresinden

 
Sürücümü seçtim “Tamam” komutu ile USB belleğime Win7 yüklendi. İşlem bitmiştir. Artık yapmam gereken iş sadece Windovs7 bilgisayarıma kurmak
USB belleğimi bilgisayarıma takıp BİOS ayarlarından başlangıç sürücüsü olarak USB belleği seçtim ve kurulum işlemi başladı.Yalnız bu seçimi dikkatli yapmazsak veya yapamazsak sürekli USB bellek atlanacak ve kurlum başlamayacaktır.Buna dikkat edelim..




Yorumlar

Yorum Gönder

Belgeseller


Bu blogdaki popüler yayınlar

Dos sınav soruları

WordArt kullanımı

Outlook Express kurulum ve kullanımı