Media Oynatıcılar

Winamp Popüler MP3 ve Medya Oynatıcı

Dünya üzerinde kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen ve en çok kullanılan multimedya oynatıcıların başında yer alan Winamp ile her türden ses ve video dosyalarınızı sorunsuz bir şekilde oynatabilirsiniz.
Winamp kurulumu sırasında programla ilgili birçok ayarı kendi isteğiniz doğrultusunda özelleştirme imkânına sahipsiniz. Winamp ile oynatmak istediğiniz ses ve video formatlarından tutun da Windows sağ klik tuşuna Winamp ile oynatma butonu eklemeye kadar birçok ayarı kurulum sırasında özelleştirebilirsiniz.
Programın kullanıcı arayüzü dünya genelinde bu kadar popüler olmasının en büyük nedenlerinden bir tanesidir. Oldukça kullanışlı bir kullanıcı arayüzüne sahip olan Winamp, stratejik olarak yerleştirilmiş kontrol butonları, oynatmak istediğiniz dosyaların yer aldığı çalma listesi, ekolayzır ayarları ve çok daha fazlasıyla dikkat çekmektedir.
Winamp 3.0 sürümü ve sonrasında gelen modern kullanıcı arayüzüyle birlikte kullanıcılara kendi multimedya oynatıcılarını istedikleri renkte kullanabilmeleri için birçok farklı renkte tema desteği de sunan şirket, kullanıcıları nasıl memnun etmesi gerektiğini gerçekten çok iyi biliyor. Bu noktada oldukça kişiselleştirilebilir bir medya oynatıcı olan Winamp üzerinde kendinize özgü ve sizin tarzınızı yansıtan bir tema bulmanız mümkün.
Neredeyse bilinen tüm medya dosyalarını sorunsuz bir şekilde oynatabilen Winamp, şimdiye kadar yaptığım testlerim sırasında beni hiç yarı yolda bırakmadı. Sabit diskiniz üzerinde yer alan ses ve video dosyalarını oynatmasının dışında internet üzerinde yer alan birçok radyo yayını içinde kullanıcılara destek sunan Winamp ile sadece birkaç tıklamayla birçok kaliteli çevrimiçi radyo kanalını dinlemeye başlayabilirsiniz.
Geniş bir ses ve video düzenleme seçeneğini kullanıcılara sunan Winamp, sahip olduğu ekolayzır desteği, 100'den fazla görsel öğesi ve kullanışlı çalma listesiyle tüm multimedya arşivinizi kolayca yönetmenize ve düzenlemenize olanak tanımaktadır.
Müzik ve video oynatma dışında kendi müzik CD'lerinizi hazırlamanıza da olanak sağlayan program ile isterseniz müzik CD'lerini AAC, MP3, WMA ve WAV gibi farklı formatlarda bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.
Hala piyasada en çok tercih edilen multimedya oynatıcı olan Winamp, desteklediği birçok multimedya formatı, iyi organize edilmiş kolay kullanımlı arayüzü, gelişmiş ayarları ve özelleştirme seçenekleri sayesinde eminim ki uzun süre daha kendi alanında lider olarak kalmayı başaracaktır.
Winamp Özellikleri:
  • Şarkı sözü bulma ve medya oynatıcılarından doğrudan müzik indirme
  • Tüm Windows sürümleriyle uyumlu
  • Farklı eklentiler sayesinde özelleştirme
  • Gelişmiş iPod senkronizasyon desteği
  • iTunes kütüphanenizi içeri aktarma
  • Çevrimiçi radyo istasyonları
  • Tema desteği
  • Gelişmiş ekolayzır ayarları
  • Şimdi çalınan şarkı veya yürütülen video özelliği
  • Flash video desteği
  • Yayın akışları üzerinde çalan şarkı, şarkıcı bilgilerini görüntüleme
  • Çoklu dil desteği
  • Winamp araç çubuğu ile tarayıcı üzerinden medya oynatıcınızı kontrol edebilme
  • Gelişmiş kullanıcı arayüzü ve albüm kapakları desteği
  • Çoklu kanal MP3 Surround desteği
  • Otomatik ID3 etiketi bulma
  • Tüm ses ve video formatlarını oynatabilme
  • Binlerce ücretsiz müzik ve video dosyasına erişim
  • AOL Radyo istasyonlarını dinleme

Windows Media Player

Windows Media Player 10'un görünüşü önemli ölçüde değişmiş, genel dijital ortam etkinlikleri daha hızlı ve daha sezgisel yapılabilir hale gelmiştir. Player daha geniş çeşitlilikte dijital ortamı - müzik, video ve şimdi TV ve fotoğraf - yönetmeniz ve keyfini yaşamanız için yeni yollar sunar. 

Player' daki hizmetler ve önde gelen çevrimiçi mağazalardan müzik ve video bulmanın, örnek seçmenin ve yüklemenin kesintisiz yolunu sunan ilk Dijital Ortam Çarşısı hizmetinizde. 

75'ten fazla taşınabilir ortam aygıtını destekleyen Windows Media Player 10, size geniş bir aygıt yelpazesinde daha fazla dijital müzik dinleme olanağı sağlar. Toplu depolama aygıtları ve gelecek kuşak aygıtlar için, Windows Media Player 10'daki Otomatik Eşitleme özelliği müziklerinizi ve hatta video, resim ve kaydedilmiş TV programlarını taşınabilir müzik ve video oynatıcılarıyla eşitlemenizi sağlar.
Bu özellikler geniş dijital ortam koleksiyonlarını yönetme zorluklarını azaltır ve tam istediğiniz dijital ortamı hızla ve kolayca bulup yürütmenizi sağlar. Ayrıca kendi CD'lerinizi yaygın olarak kullanılan biçimlerde kopyalayabilirsiniz; yüksek kaliteli WMA ve yüksek bit hızlı MP3 üründe yerleşiktir.
GOM Player Çok Amaçlı Medya Oynatıcı
GOM Player ücretsiz olmasına rağmen harika özelliklere sahip bir çoklu ortam oynatıcısıdır. Bir medya oynatıcısında aradığınız hemen her özellik GOM Player'da var. Ayrıca programın her özelliğini ayrıntılı bir şekilde kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz.
Tema (skin) desteğine de sahip olan yazılım, sistem kaynaklarınızı sömürmüyor. Gömülü codec sistemi sayesinde AVI, MPEG, DivX, XviD, AC3, OGG, MP4 gibi popüler dosya formatlarını doğrudan oynatabiliyor. Yani ekstra codec paketleri kurmanıza gerek kalmıyor. Program ayrıca patentli teknolojisi sayesinde bozuk olan veya o an indirmekte olduğunuz ve henüz tamamlanmamış olan AVI dosyalarını oynatabiliyor.
Programın Genel Özellikleri:
  •       GOM Player, sorunsuz bir alt yazı desteği sunuyor. Senkronizasyon konusunda ise çok başarılı.İçerisinde alt yazıları düzenleyebileceğiniz, yeniden senkronize edebileceğiniz ayrı bir bölümü var. Böylece ek bir alt yazı editörü kurmanıza gerek bırakmıyor.
  •       Eğer yüksek çözünürlüklü bir film, bilgisayarınızı çok zorluyorsa, filmin kalitesini GOM Player ile gerçek zamanda düşürerek akıcı bir görüntü elde edebiliyorsunuz. Yine gerçek zamanda video üzerine efektler uygulayabiliyorsunuz. Bunun yanında istediğiniz an filmdeki bir sahneyi resim olarak kayıt edebiliyorsunuz.
  •       Ses konusunda da oldukça esnek davranan GOM Player equalizer desteği sunuyor. Sesi az çıkan filmlerin, seslerinin normal düzeye çıkarılmasını sağlayabiliyorsunuz. Daha kaliteli ses alabilmek için Winamp'ın eklentilerini kullanabilir, gerçek zamanda ses üzerine efektler de verebilirsiniz.
  •       Bozuk ve tamamı indirilmeyen AVI dosyaları oynatılabiliyor.
Programı Türkçe kullanmak için GOM Player Türkçe Dil Paketi indirilebilirsiniz

iTunes Müzik, Video, Uygulama ve Oyun İndirme, Düzenleme, Oynatma Aracı

Tüm dijital müzik ve videolarınızı oynatıp yönetebileceğiniz, Mac ve PC için Apple tarafından geliştirilen ücretsiz medya oynatıcısı ve yöneticisi iTunes, Apple'ın en son teknolojiye sahip, yeni taşınabilir müzik aygıtları olan iPod ve iPod touch modelleri, günümüzün en popüler telefonu olan iPhone ve Apple TV gibi ürünleriyle birlikte gelişimine son hızla devam ediyor. Müzik arşivi yönetimi konusunda basitliği ve sade arayüzü ile en çok kullanılan programlardan birisi olan iTunessahip olduğu geniş seçenekler ve gelişmiş özellikleri ile kullanıcılara birçok hizmet sunuyor.
iTunes müzik dükkanı üzerinden hem Mac hem Windows kullanıcılarına online müzik alışverişi imkanı sağlayan yazılım en ünlü müzik şirketleri ve bağımsız plak şirketleriyle anlaşmalı olarak şarkıları kullanıcılarının beğenisine en uygun fiyat ile sunuyor.
En popüler medya dosya formatlarının tamamına desteği bulunan iTunes AAC teknolojisi ile CD kalitesine daha yakın bir sesi daha küçük dosya boyutlarında sunabiliyor. Kaynak konusunda gelişmiş kütüphane(libary), akıllı oynatım listeleri (playlist) ve 250'den fazla internet radyosu gibi bölümlere sahip olan yazılım, içerisindeki entegre CD/DVD yazma aracı ile listeleriniz ve MP3'lerinizi kullanarak kendi MP3 CD'lerinizi ve içerik DVD'lerinizi oluşturmanıza olanak sağlıyor.
Gelişmiş arayüzü ve özelliklerinin birleşmesiyle sizlere mükemmel bir medya keyfi yaşatmayı amaçlayan iTunes görsel gezinti (visual browsing) ve albüm kapağı gösterimi (cover flow) seçenekleri ile müzik dinlerken size görsellikte sunuyor. Aynı zamanda yine Apple tarafından üretilen taşınabilir müzik aygıtlarına (iPod) tam destek sağlayan iTunes iPod Touch ve iPhone işletim sistemlerinin gelişimi ile birlikte dizüstü bilgisayarınızda iPhone üzerinden internete girmek gibi ekstra yenilikler kazanmanıza yardımcı olmaya devam ediyor.
Ayrıca iPod, iPod Touch, iPhone ve iPad üzerindeki müzik, video, fotoğraf ve uygulamalarınızı da yönetebileceğiniz bu medya yöneticisi program ile yine bu aygıtlar üzerinde kullanılan işletim sistemi iOSgüncelleme ve kurulum işlemlerini de kolaylıkla yapabiliyorsunuz.
Sahip olduğunuz arşiv içerisinde kolay ve hızlı arama yapabildiğiniz iTunes medya bilgileri konusunda da birçok seçenek ile şarkı hakkında sahip olabileceğiniz bilgilerin birçoğuna kolaylıkla ulaşabilme imkanı sağlıyor.
Eğer bir iPod veya iPhone sahibiyseniz bilgisayarınızda veya MacBook'unuzda bulunması gereken en önemli programlardan biri iTunes diyebiliriz. iTunes'ün özelliklerinin tamamını ve yazılım hakkındaki diğer şeyleri öğrenmek istiyorsanız buradan üretici adresine ulaşabilirsiniz.
Bu program en iyi ücretsiz Windows programları listesinde yer almaktadır.
  
Mpcstar – Ücretsiz Medya Oynatıcı
MpcSTAR, birçok çözücü (codec) ve video oynatıcı bulunan bir pakettir. Pakette kullanıcı dostu bir video oynatıcı ve bütün video biçimlerini desteklemesi için özenle seçilmiş çözücüler bulunmaktadır. MPCSTAR sayesinde internet üzerinden indirdiğiniz tüm video dosyalarını oynatabileceksiniz.
Özellikleri


  •      Kullanıcı dostu arayüzü ve çok kolay bir kullanımı vardır.
  •      Video dosyalarındaki reklam dosyalarını engeller.
  •      Dikkatlice test edilmiş komple bir pakettir.
  •      Sürekli yenilenen ve güncellenen bir yapısı vardır.
  •      Tamamen ücretsizdir ve en ufak reklam dosyası veya zararlı içerik bulundurmaz.
Desteklenen Video Biçimleriavi, mkv, ogm, mpg, mpeg, mpv, wmv, asf, rmvb, rm, mov, qt, mp4, m4v, 3gp, 3gpp, 3g2, pmp, flv, swf, vob.

 VLC Media Player 2.1.2

VLC (Açılımı VideoLAN Client) tam işinize yarayacak ücretsiz bir medya oynatıcı. Program en popüler ses ve video formatlarını MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, MP3, ve OGG, hatta DVD ve VCD'leri bile hiçbir sorun çıkarmadan oynatabilme özelliğine sahip. Ayrıca IPv4 veya IPv6 ağlarında yayın sunucusu olarak da kullanmanıza olanak sağlayan mükemmel bir yayın aracı. İçerisinde birçok gelişmiş özellik bulunan, altyazı desteğini oldukça anlaşılabilir ve kolay bir şekilde veren, film izlerken hiçbir sorun ile karşılaşmayacağınız, bir çok codec paketi ile tam uyumlu çalışabilen bir medya oynatıcısı karşınızda.
Özellikleri:
  •        Ücretsiz, açık kaynak ve çapraz platform desteği
  •        Sistem codecleri ve birçok popüler video formatı ile uyumlu
  •        Canlı kayıt imkanı
  •        Anlık duraklatma ve kare kare ilerletme imkanı
  •        Hız kontrol özelliği
  •        HD yüksek kalite medya ve görüntü oynatma desteği
  •        En yeni ve en popüler formatların tamamını oynatabilme
Bir video dosyası aldığınızda VLC Media Player ile bu dosyayı açmak gerçekten çok kolay. OGG, MP2, MP3, MP4, DivX, XviD, DVD ve daha bir çok formatı destekleyen bir medya oynatıcı olarak kullanıcıların işini oldukça kolaylaştırmaktadır

RealPlayer
RealPlayer, web’in ilk günlerinden bu yana piyasada olan ortam yürütücülerden biri.
Bu günlerde herkes için her şeyi yapmaya çalışıyor: DVD oynatmak, müzik parçalarını düzenlemek, fotoğraf katalogları oluşturmak, video dönüştürmek, sosyal ağlarla etkileşim, internet üzerindeki çoklu ortamlara göz atmak… RealPlayer’in kullanıcılara sunduğu özelliklerin sınırı yok. Buna rağmen, tamamen başarılı olduğu söylenemez…
Öncelikle, RealPlayer’in kurulumu can sıkıcı; oldukça uzun sürüyor, pek çok kez “ileri” düğmesine basmanız gerekiyor ve uygulama, kullanıcıların ihtiyaç duymayacağı çeşitli özellikleri kurmayı ve etkinleştirmeye çalışıyor. Son olarak, uygulama başladığında, Real Networks’e kayıt yapmadan önce RealPlayer’in ücretli sürümüne geçme seçeneği sunuluyor. Eğer tüm bu karışıklık size cazip gelmiyorsa, UMPlayer gibi daha hafif ve kullanışlı bir uygulamayı deneyin.
Kullanmaya hazır olduğunuzda, RealPlayer’in Real Networks tarafından önerilen reklamları ve videoları içeren geniş bir arayüzü olduğunu göreceksiniz. Bu karmaşık ve dağınık görünüyor; ve uygulamanın asıl işlevini anlamak güçleşiyor. Aslında RealPlayer, Facebook ve Twitter’daki arkadaşlarınıza ve hayranlarınıza video oynatmak ve video paylaşmak için ideal; ayrıca BlackBerry, iPod, iPhone ve diğer oyun sistemleriyle de kolaylıkla çalışıyor. Yeni video dönüştürücü, çevrimiçi videoları iPod, Xbox, PS3 ve diğer cihazlarınıza kopyalamanızı sağlıyor. Ne yazık ki RealPlayer ile DVD’leri kopyalayamıyorsunuz; ancak bu özellik RealPlayer Plus’a geçtiğinizde kullanılabiliyor.
Fakat RealPlayer’in en can sıkıcı yanlarından biri klip akışlarını başlatmasının veya bağımsız bir video dosyasını açmasının saatler sürmesi. Bunun nedeni, önceden kurulu halde gelen çok sayıda uzantı ve eklentiolabilir. Ayrıca bir web sayfasında bir klibi izlerken tam ekran moduna geçmek için çok sayıda tıklatma ve fare hareketi gerekiyor.
Tüm bunlara rağmen, RealPlayer hiç de kötü bir uygulama değil. Müzik parçalarınızı düzenlemek için etkileyici yöntemler sunması açısından Windows Media Player 12’ye benziyor. Bence en iyi özelliği, RealPlayer’in ilk günlerinden itibaren kullandığım CD yazma aracı. Sadece Real dosya biçiminde bulunan bazı ortamların mükemmel kalitesi, RealPlayer’i online video ve ses tutkunları için olmazsa olmaz bir uygulama yapıyor.
RealPlayer yakın zamanda çok daha iyi bir mobil ve sosyal ağ entegrasyonu ile güncellendi. Artık en sevdiğiniz videoları iPhone, iPad, Android, BlackBerry ve onlarca diğer aygıta otomatik olarak kopyalayabiliyorsunuz. İnternet videolarını indirmek daha hızlı ve gizlemek istediğiniz bir şeyler varsa, RealPlayer yeni bir Özel klasörü sunuyor. Facebook videolarına direkt erişim ve videoları mobil aygıtlarınıza aktarmak için faydalı bir dahili özellik ile sosyal medya da geliştirilmiş.
Günümüzde ortam yürütücülerin sayısı hiç de az değil ve RealPlayer da kötü bir seçenek sayılmaz. Çok sayıda özellik, faydalı seçenekler ve ortamlarınıza hakkını verecek yüksek kalitede bir oynatıcı sunuyor. Tek sorun, modern özelliklerine rağmen biraz dinazoru andırması. Ağır ve yavaş; hantal görünüşlü ve tıklamalara çok yavaş yanıt veriyor. Ve pek çok kişi, özellikle de daha hafif seçenekleri denemiş olanlar için en rahat ortam yürütücüsü olmadığı kesin.
RealPlayer, güçlü bir ortam yürütücüsü olsa da, yıllar içinde çok ciddi özellik yığılmalarına maruz kalmış bir uygulama.


S.Player film ve dizi izlemeyi koltuğunuzdan değil de bilgisayarınızdan izlemeyi tercih ettiğiniz zamanlar için mükemmel bir video oynatıcısıdır.
BS. Player bilgisayarınızda izlemeniz gereken herhangi bir filmi yada videoyu oynatan harika bir medya oynatıcısıdır. BS. Player bütün popüler video formatlarını destekler (ve merak ederseniz popüler ses formatlarını da desteklemektedir) BS.Player'ın ana arayüzü gördüğüm en iyi dış görünüm olmasa da, dış görünümünü kolayca özelleştirebilirsiniz. Ayırca, eğer eksik bir görüntü ya da ses kodeğiniz varsa, BS.Player bu kodekleri kurulum sırasında hemen indirecektir.
BS. Player video altyazılarını destekler, o anda oynatılan filmin ekran görüntülerini çeker, videoları daha kolay ilerletmek için yer imleri ve bölümler oluşturmanıza izin verir ve ayrıca BS.Player eklentileri destekleyerek, UMPlayer gibi uygulamalara benzer hale gelir. Ben özellikle yürütme özelliğini kontrol edebildiğiniz yöntemi sevdim klavye kısayollarını yada basitçe farenizi kullanarak: bir tıkla video'yu durdurun, iki tıkla tam ekran yapın, fare tekerleğini kullanarak da sesi açın veya kısın...
BS.Player'ın, eğer varsa bile, tek eksiği tarayıcınızda açmanız gereken SSS bölümünün dışında programın herhangi bir dokümanı olmamasıdır. BS.Player'ı yardım almadan kullanamayacağınızdan değil ama yine de takıldığınız durum olduğunda birkaç dokümana güvenmek her zaman iyidir.

 AIMP Classic 3.55.1332

AIMP Classic, Windows Media Player ve Winamp yazılımlarına alternatif bir ücretsiz medya oynatıcı programıdır. Aimp en az sistem kaynakları kullanarak en temiz ve kaliteli ses sunmayı vaadediyor. Aimp ile çeşitli ses formatlarını wma, mp3, wav, ogg formatlarına dönüştürebilir, yine ses cdlerini Mp3, OGG, WAV veya WM olarak bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.








AIMP Özellikleri:
  •        Ses ve müzik format dönüştürücüsü
  •        Ses kayıt seçeneği
  •        Etiket düzenleyicisi
  •        Eklenti editörü
  •        Hassas ekolaysır ayarı
  •        Ses iyileştirme özelliği


KMPlayer
KMPlayer, AVI, ASF, WMV, AVS, FLV, MKV ve diğerlerini de kapsayan çok çeşitli dosya biçimlerini destekleyen hafif bir ses ve video oynatıcısıdır.
Önceleri bir ortam oynatıcısı seçmek çok kolaydı. Ancak yakın zamanda Winamp, Windows Media Player ve hatta iTunes gibi klasik ortam oynatıcılara eklenen çok sayıda yeni özellik ve güncelleştirme, uygulamaları fazlasıyla şişirdi. Bu şişen uygulamalara taze bir alternatif arayanlar için, KMPlayer iyi bir alternatif olabilir.
Benzer bir uygulama olan UMPlayer gibi, KMPlayer da masaüstünde az bir yer kaplıyor ve minimalist arayüzü video oynatımını hızlı ve sorunsuz yapıyor. Oynatıcının arayüz dış görünümü tamamen değiştirilebiliyor ve her yeni parçada oynatıcının renginin değiştirilmesi gibi hoş estetik özellikler de mevcut.
Görselleştirmeler, eklentiler ve oynatma seçenekleri gibi
KMPlayer’i ayarlayıp özelleştirmenizi sağlayacak her türlü seçenek var. Ama KMPlayer’in en güzel özelliği, bunların açılışta zorunlu olarak görüntülenmek yerine siz istediğiniz zaman açılıyor olmaları.
KMPlayer hem ses hem video oynatabiliyor ve çok çeşitli dosya biçimlerini destekliyor; bu da uygulamayı bir kez kurduktan sonra başka bir oynatıcıya dokunmanıza artık gerek kalmaması anlamına geliyor. Görüntüyü netleştirmenize, resim özelliklerini değiştirmenize, filtre uygulamanıza ve hatta programın içinden video yakalamanıza imkan tanıyan çok sayıda görüntü aracı sayesinde, video oynatımı özellikle çok etkileyici.

Yorumlar

Belgeseller


Bu blogdaki popüler yayınlar

Dos sınav soruları

WordArt kullanımı

Outlook Express kurulum ve kullanımı