Silinen verileri kurtarma programları




Silinen verileri kurtarma programları 

1-Recuva

Recuva, bilgisayarınızdan yanlışlıkla silinen dosyaları geri getirebilen ücretsiz bir veri kurtarma programıdır.


Recuva, bilgisayarınızdan yanlışlıkla silinen dosyaları geri getirmek için kullanabileceğiniz ücretsiz bir veri kurtarma programıdır. Recuva, Geri Dönüşüm Kutusu'ndan silinen dosyaları, silinmiş e-mailleri, formatlanmış disklerdeki dosyaları, hafıza kartları, MP3 Player ve iPod'dan silinen dosyaları da kurtarır. Recuva kaydedilmemiş Word dosyalarını da kurtarabilmektedir. Recuva'nın hızlı yapısı sayesinde silinmiş dosyaları bir kaç dakika içinde geri getirebilirsiniz. Ayrıca Deep Scan özelliği ile detaylı tarama yapıp daha detaylı sonuçlar alabilirsiniz.




2-Power Data Recovery Free Edition
Veri kurtarma programı Power Data Recovery ile diskinizden silinmiş dosyaları geri alıp kurtarabilirsiniz.

Power Data Recovery Free Edition, dosyaların yanlışlıkla silinmesi, sisteme format atılması, disklerin yeniden bölümlendirilmesi, virüs saldırıları vb. sistemden kaybolan verilerin kurtarılmasına yardımcı olan, risksiz ve sadece okunur verinin kurtarılmasını sağlayan ücretsiz bir veri kurtarma programıdır.


Power Data Recovery Free Edition, erişilemez durumda olan CD,DVD üzerindeki zarar görmüş verileri de kurtarabilen, kullanımı kolay ücretsiz bir dosya kurtarma programıdır.

Program ücretsiz fakat veri kurtarma işlemi için 1GB limit var. Daha büyük boyutta kurtarma için serial istiyor. Ücretsiz alternatif olarak Recuva'yı kullanabilirsiniz.



3-PC Inspector File Recovery

            PC Inspector File Recovery, silinen dosyaları geri getirmeye yarayan ücretsiz bir veri kurtarma programıdır.


PC Inspector File Recovery, FAT 12/16/32 ve NTFS dosya sistemlerini destekleyen ücretsiz bir veri kurtarma programıdır. FAT üzerindeki önyükleme sektörü (boot sector) silinmiş veya hasar görümüş olsa bile disk bölümleri otomatik olarak bulur (NTFS dosya sistemi ile çalışmaz). Dosyaları orijinal tarih ve zaman damgası ile kurtarır. Kurtarılan dosyaları ağ sürücüleri üzerinde saklamaya imkân verir.



4-DiskDigger

DiskDigger, bilgisayarınızda daha önce sildiğiniz dosyaları geri getirmeniz için kullanabileceğiniz ücretsiz bir veri kurtarma yazılımıdır. İstediğiniz medya dosyası formatındaki dosyalarınızı geri getirebilmenize olanak tanıyan DiskDigger ile yanlışlıkla sildiğiniz fotoğrafları, müzikleri, videoları geri getirme olanağına sahip olabilirsiniz.


Sadece bilgisayarınızdaki sabit diskten değil USB belleklerden, SD kartlardan, CompactFlash ve Memory Stick cihazlarından da veri kurtarmanıza olanak tanıyan DiskDigger ile resimlerinizi, videolarınızı, müziklerinizi, dokümanlarınızı veya diğer formatlardaki dosyalarınızı geri getirebilirsiniz.



DiskDigger tekrar tekrar formatlanmış diskleri veya kötü bir şekilde formatlanmış diskleri de tarayarak silinen dosyalarınızı bulmanıza olanak tanır. Windows dosya sistem sürücülerini es geçerek direkt olarak diskinizi tarar. FAT12(disker sürücüleri), FAT16 (eski tip bellek kartlarını), FAT32 (yeni bellek kartlarını ve sabit diskleri), NTFS (yeni tip sabit diskleri) ve exFAT (yeni Microsoft FAT32 sağlayıcısını) dosya tiplerini tarama özelliğine sahip DiskDigger ile dosyalarınızı bulabilir ve geri getirebilirsiniz.


DiskDigger ayrıca taşınabilir olarak çalışabilen bir yazılımdır. Tek bir exe dosyası ile kurulum gerektirmeden de çalışabilen DiskDigger ile sisteminize bir yazılım kurmadan dosyalarınızı kurtarabilir ve sisteminizde herhangi bir işlem kaydı kalmasına da engel olabilirsiniz.


5-C-Uneraser 3.2
C-Uneraser kayıp veya silinen dosyaları geri getirme için kullanabileceğiniz bir programdır. Formatlanmış, hasar görmüş disklerden de dosya kurtarma yapabilen program kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir.


Program sihirbaz şeklinde bir kurtarma süreci sunmakta. Tıpkı bir program yükler gibi adım adım kurtarma işlemlerini gerçekleştirirken yardımcı ipuçlarına başvurabilirsiniz.


Programın deneme sürümünde kayıp ve silinmiş dosyalarınızı tespit etmeniz mümkün. Programı satın aldığınızda ise bu dosyaları geri getirebiliyorsunuz.



6-Wise Data Recovery  3.21.173

Yanlışlık işinize yarayan bir dosyayı sildiğiniz oldu mu? Daha sonra kullanmanız gereken dosyaları sildiğinize pişman mısınız? Bilgisayarınızın aniden çökmesi sonucu bazı özel verilerinizi kaybettiğiniz oldu mu?


Ücretsiz bir program olan Wise Data Recovery bu tarz sorunlarınıza çözüm olmak amacıyla geliştirilmiş başarılı bir dosya kurtarma yazılımıdır. Resimler, belgeler, ses ve video dosyaları, sıkıştırılmış dosyalar veya e-posta gibi tüm verilerinizi kurtarmanıza olanak tanır.



Tek yapmanız gereken programı kurduktan sonra, taramak istediğiniz sürücüyü seçmek ve tarama işlemini başlatmak. Tarama işlemi bittikten sonra listelenen dosyalar arasından istediğinizi seçerek tekrar gerii getirme şansına sahip olacaksınız. Alternatif bir dosya kurtarma yazılımı olarak Wise Data Recovery'i mutlaka denemelisiniz.



7-UndeleteMyFiles 3.1

UndeleteMyFiles ile yanlışlık sildiğiniz dosyaları (harddisk, usb bellek, flash disk vb. aygıtlardan) geri getirebilirsiniz. UndeleteMyFiles silinmiş medyalarınızdan veya dijital aygıtlarınızdan dosya kurtarmanın en hızlı ve en kolay yollarından biri. Sadece iki adımla sisteminizden silinmiş dosyaları geri getirip, düzelten ve kullanılacak hale getiren bu ücretsiz program basit arayüzü ile kolay bir kullanıma sahip.


Sabit diskinizi ve taşınabilir sürücünüzü taramak için farklı yöntemler sunan UndeleteMyFiles dosya türlerine ve belirlediğiniz boyuta göre arama yapabilme özelliğine sahip. Bu yöntemlerle ismini hatırlamadığınız dosyalara bile kolaylıkla ulaşabileceksiniz.


Program ayrıca MS Outlook Express, MS Outlook gibi e-posta istemcileri ile de uyumlu çalışarak önceden sildiğiniz e-postalara ulaşmanıza imkân sağlıyor. 



8-Pandora Recovery

Pandora Recovery silinmiş dosyaları kurtarabilmek için kullanabileceğiniz ücretsiz bir programdır. Çöp kutusundan sildiğiniz, shift+delete kombinasyonu ile sildiğiniz veya dos ortamından sildiğiniz NTFS dosya sistemindeki dosyaları geri getirmek için kullanılır. Bir dosyayı sildiğiniz zaman aslında gerçek anlamda silmezsiniz. 


Sadece Dosya Konum Tablosundan veya Ana Dosya Tablosundan bu dosyanın durumunu silinmiş olarak değiştirirsiniz, eğer bu bölgeye henüz bir veri yazılmamışsa bu dosyanın kurtarılması muhtemeldir. Pandora Recovery dosyayı kurtarmadan önce önizleme seçeneği sunuyor, bu ise işlerimizi çok kolaylaştırıyor. Gelişmiş bir arama içermesi doğru hedefi aramada çok yardımcı oluyor.




Yorumlar

  1. Böyle durumlarda bu tip programları denemek verilerinizi hiç geri getirlemeycek şekilde yok edebilir illaki faydalı yazılımlar bazen bu tip programları veri kurtarmacılar bile kullanıyor riskleri göze alırsanız deneyin.benimde verilerim silindi ve guide recovery diye bir firma ile görüştüm hızlıca dönüş yaptılar ve bilgilerimi geri aldım http://www.guiderecovery.com düşündüğüm gibi fazla fiyat çıkmadı bence önce bir firma ile görüşün derim bu programlar çok çok işe yaramış olsaydı böyle bir sektör olmazdı!!!

    YanıtlaSil
  2. okulda recovery programlarından birini videolu(camstudio) şekilde anlatmam lazım hangisini tavsiye edersiniz? hangi recovery programını anlatsam daha kolay olur

    YanıtlaSil
  3. http://anakartamiri.com/disk-digger-nedir-nasil-kullanilir-anakart-tamiri/

    YanıtlaSil
  4. Bu tip programlar verileriniiz kopmle yok edebilir profesyonel destek ve cleanroom teknoloji ile yapılması daha doğru - doğru tercih
    http://verikurtarmahizmeti.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Belgeseller


Bu blogdaki popüler yayınlar

Dos sınav soruları

WordArt kullanımı

Outlook Express kurulum ve kullanımı