Bilgisayarınızda mutlaka olması gereken Programlar

Bilgisayarınızda mutlaka olması gereken Programlar


  


Bilgisayarınızda mutlaka olması gereken Programlar
Bir kullanıcı tarafından  bilgisayarında mutlaka bulunması gereken bir çok program vardır.Bu programların normal yollarla edinilmesi maddi külfet getirmektedir.Bir kullanıcı olarak şunu hiçbir zaman unutmamalıyız mutlaka bilgisayarımızda bulunması gereken programlar paralıdır bunları temin edeyimde nasıl olursa olsun.Daha önce bilgisayar dersleri sayfamızda lisans haklarını anlatmış ve bir programı elde etmenin bir çok yolu olduğunu mutlaka para ödeyip almak gerekmediğini bizim için hayati öneme sahip bir programı hem yasal yollardan hemde bedava rahatlıkla elde edebileceğimiz belirtmiştik.Şimdi biz bilgisayarımızda mutlaka bulunması gereken ücretsiz programları elde etmeyi ve kullanım amaçlarını açıklayalım.

Programı indirmek için resim üzerine veya adı üzerine tıklayıp açılan sayfaya gidelim ve oradanda download linkini tıklayalım.

 








1-Acrobat Reader.Program adı üzerine tıklayıp açılan sayfadan ücretsiz olarak  bilgisayarımıza indirip kuralım. görevi Pdf dosyalarını açıp okumamızı sağlar.tüm fonksiyonlarını kullanmak istersek o zaman ücretli olarak temin ederiz.
 


2-Firefox.İnternet tarayıcı program.Ücretsiz olarak kullanıma sunulmuştur.hızı kullanım kolaylığı onu kısa zamanda rakiplerine karşı avantajlı konuma getirmiştir.Üstelik sürekli güncellenmesi eklentileri diğer avantajları diyebiliriz.
firefox, yeni Geliştirici Komut Satırı ile web için geliştirme yapmayı daha kolay ve hızlı hâle getiriyor. Bu yeni araç, Firefox Geliştirici Araçları üzerinde basit klavye kontrolü sağlıyor ve komutlarla parametreleri sizin için tamamlıyor.
Buna ek olarak, Firefox; CSS3 animasyonları, geçişler, dönüşümler, resim değerleri, IndexedDB değerleri ve birimleri gibi kararlı hâle gelmiş bir dizi özelliği “unprefix” ederek açık hâle getiriyor. Firefox, Mozilla’nın oluşturulmasına yardımcı olduğu iki Web API’ı olan Pil API’ı ve Titreşim API’ını da “unprefix” ediyor.
Mobil aygıtlarda Android için Firefox’a Okuyucu Modu geliyor. Bu sayede cep telefonunuzda veya tabletinizde makale ve haberleri görüntülemeniz, okumanız ve paylaşmanız çok daha kolay. Etkinleştirmek için Şahane Çubuk’taki “Okuyucu” simgesine dokunmanız yeterli. Bu özellik; reklamları kaldırarak, resimleri yeniden biçimlendirerek ve yazı boyutunu büyüterek çevrimiçi içerikleri çok daha rahat okumanızı sağlıyor.





3-Winrar.Veri sıkıştırma programı. Gerek sıkıştırılmış programları açmak gerekse büyük boyutlu dosyaları açmak için kullanılan program. Bilgisayarımız için olmazsa olmazlardan.
WinRAR güçlü bir arşiv yöneticisidir. RAR ve ZIP dosyaları için tam destek sağlar, 7Z, ACE, ARJ, BZ2, CAB, GZ, ISO, JAR, LZH, TAR, UUE, Z arşivlerinden dosya çıkartılmasını destekler. Güçlü sıkıştırma, ciltler, şifreleme, kendi açılan modüller, yedekleme kolaylıkları WinRAR'ın diğer özellikleri arasındadır. Bu bir deneme sürümüdür. Herkes bu programı 40 günlük deneme süresi içinde kullanabilir. Bu 40 günlük test süresi sonrasında veya daha az bir sürede WinRAR'ı kullanmaya devam etmek isterseniz, bir lisans satın almalısınız.
 



4-Winamp.Bilgisayarımızda her tülü müzik ve çoklu ortam programları dinlemek ve izlemek için en popüler program son yıllarda sürekli gelişmesi açık kaynak kodlu olması diğer biz cazip tarafı sayılabilir.
Basit oynatma, durdurma, şarkı bilgisi ve şarkı listesi oluşturma işlemlerinin yanı sıra içerdiği ID3 editörü sayesinde müzik bilgilerini kolaylık düzenlemenize de imkân vermektedir.

Winamp oldukça geniş format desteği sayesinde neredeyse tüm ses dosyalarını sorunsuz oynatabilmektedir. Ayrıca ekolayzır ve amplifikatör ayarlarını dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Tema desteği sayesinde görünümünü istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Kullanıcı odaklı arayüzü sayesinde kurulumu ve kullanımı oldukça kolaydır.

Oldukça fazla kullanıcı kitlesine sahip olan Winamp en iyi medya oynatıcı olarak bilinmektedir. Kurulum sırasında araç çubuğu ve bazı eklentileri kurmak için onayınızı ister dilerseniz hiç birini kurmadan yüklemeye devam edebilirsiniz.









5-WLC Media player.Ücretsiz medya oynatıcı. Ücretsiz güncellenen ve birçok formatı destekleyen medya oynatıcısı.
Basit, hızlı ve güçlü ortam oynatıcı
Her şeyi oynatır: Dosyalar, diskler, web kameraları, aygıtlar ve akışlar.
Kodek paketine gerek duymadan pek çok kodeği oynatabilir:
MPEG-2, DivX, H.264, MKV, WebM, WMV, MP3...
Tüm platformlarda çalışır: Windows, Linux, Mac OS X, Unix...
Tamamen ücretsiz, ajan ya da reklam yazılımı içermez ve kullanıcı işlemlerini izlemez.
Ortam dönüşümü ve akışı yapabilir.







6-CD Burner.verileriniz, yedeklemek için ücretsiz ve kullanımı çok basit Türkçe arayüzü olan cd -dvd yazdırma programı. Free Easy CD DVD Burner tamamıyla ücretsiz bir CD&DVD yazma programıdır. Veri ve ses (WAV, WMA, MP3, OGG, FLAC, AAC, M4A) dosyalarınızı CD&DVD ortamına aktarmak Free Easy CD DVD Burner ile çok kolay. Program aynı zamanda ISO dosyaları oluşturabiliyor veya direkt ISO dosyasını yazabiliyor. CD ve DVD kopyalayabilme özelliğini de içeriyor, çoklu oturum desteği de sunuyor. Program ile dual-layer DVD, CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD+RW disklerini yazdırabilirsiniz






7-OpenOffice.org.Bir çok özelliği içinde barındıran ücretsiz office programı hem Türkçe arayüzü hem kolay kurulumu hemde ücretsiz oluşu bizi birçok sıkıntıdan kurtaracaktır.rahatlıkla indirip bilgisayarımıza kurarız.
OpenOffice.org açık kaynağın hem bir ürünü hemde bir projesi olarak göze çarpan ücretsiz bir ofis program paketi dağıtımı. İçerisinde bulundurduğu yazı işlemcisi, tablolama programı, tanıtım yöneticisi ve çizim yazılımı ile tam bir çözüm paketi olan OpenOffice basit arayüzü ve diğer profesyonel ofis yazılımlarına paralel gelişmiş özellikleri ile bilgisayar kullanıcıları için önemli bir değer olarak gelişimine devam ediyor.
OpenOffice.org'un eklentiler için desteği OpenOffice.org 3 ile gelmeye devam ediyor. Impress sunucu konsolu, iş analitiği desteği, PDF içe aktarma, doğal PDF belgeleri oluşturma ve ek dilleri desteklemek amacıyla oluşturulan yeni yol farklı geliştiriciler tarafından özellik eklemek amacıyla kullanılabilir




8-Recuva.İşte bilgisayarımız için olmazsa olmazlardan biri daha recuva kazaen veya bilerek sildiğimiz verilerimiz geri almak için kurtarıcı program. Sisteminizden yanlışlıkla ya da bir virüs yoluyla silinen, gerekli dosyalarınızı bu programla geri alabilirsiniz.
Geri dönüşüm kutusundan kendi sildiğiniz resimleri ya da herhangi bir biçimde silinen dosyaları kurtarabildiği gibi, sistem hataları, arızalar sonucu silinmiş dosyaları da geri getirebiliyor. Dijital kamera, hafıza kartı ya da MP3 çalarınızdan sildiğiniz dosyaları da fazla zaman geçmediği takdirde kurtarabiliyorsunuz.

Dijital kamera, hafıza kartı ve MP3 çalarınızdan bir dosyayı sildiğiniz takdirde üzerine yükleme yapmamışsanız dosyaları kurtarabiliyorsunuz. Sisteminizden yanlışlıkla silmiş olduğunuz resim ve dosyalarınızı da bu programla kurtarabilirsiniz.






9-Adobe Flash Player.Internet kullanıcılarının %99'undan fazlasına, çığır açan web deneyimleri sunan platformlar arası bir tarayıcı eklentisi.

Adobe Flash Player ile internet tarayıcınızda flash eklentisine sahip olabilecek ve bu sayede web tabanlı animasyonları, oyunları veya flash desteği gerektiren tüm uygulamaları çalıştırabileceksiniz.
Yerel aygıt özelliklerinden faydalanmak için tasarlanmıştır ve daha zengin, daha kapsamlı kullanıcı deneyimi sağlar. Aşağıda Adobe Flash Player İndir yazan kısımda tarayıcınıza uygun olan flash player indirme işlemi yapabilirsiniz.



10-Avira Antivirüs.Bilgisayarlarımızı virüs saldırılarından korumak için mutlaka bulundurmamız gereken ücretsiz anti virüs program. Çok zengin bir virüz arşivinin bulunması ücretsiz olması sürekli güncellenmesi onu mutlaka bulunması gerekenlerden yapmıştır.
Yazılımın Özellikleri:
  • Virüslere, truva atlarına, casus yazılımlara, reklam araçlarına, solucanlara, rootkitlere ve tüm diğer kötü niyetli kodlara karşı koruma sağlar.
  • Zararlı tanımlama veritabanını kendiliğinden günceller.
  • Gerçek-zamanlı koruma ile güçlü güvenlik sağlar.
  • Birkaç tıklama ile bilgisayarınıza kurulur ve ayarları kolayca yapılır.
  • Sezgisel algılama teknolojisi ile bilinmeyen virüslere karşı dahi koruma sağlar.
  • Bilgisayarınızda ayarladığınız zaman dilimlerinde kendiliğinden tarama yapar.
  • Rootkit algılama ve temizleme özelliğine sahiptir.




11-Advanced SystemCare.İşte bilgisayarlarımız için olmazsa olmaz programlardan biri daha.Sürekli yüklenip kaldırılan programlardan arda kalan dosyalar internette yaptığımız gezilerden bilgisayarımıza yüklenen gereksiz bir sürü dosya reklam resim hem sistemi yorar hem ağırlaştırır hata mesajları vermeye başlar işte tüm bu olumsuzlukları kaldırmak için mükemmel program.
Bilgisayarınız için artık yavaşlama, donma ve çökme sorunları bitti. Windows'unuzu 1 tıklamayla tamir edin ve koruyun. Advanced SystemCare, diğer araçlar gibi sadece kayıt defteri temizliği yapmaz. Sisteminizi doğrudan inceler ve sorun çıkaran engellerin tamamını düzeltir. Novel sistem teknolojisi sayesinde Advanced SystemCare, bilgisayarınızın daha hızlı, daha istikrarlı olmasını sağlar.






12-Gom player.Bilgisayarımızda bulunması gereken ücretsiz multimedya program ayrıca süre kullanımlı film format dönüştürme programı. sürekli güncelleme ve birçok formatı destekleyen multi program.
Gom Player, ücretsiz kaliteli bir video oynatıcıdır. GOM Player ile video dosyalarınızı sorunsuzca oynatabilir, alt yazı ekleyebilir, ses dosyasını okutarak dublajlı filmler izleyebilirsiniz.
En önemlisi GOM Player, bilgisayarınızın performansa uygun olarak çalışır...








13-Avast.İşte ücretsiz bir antivirüs program yapmanız gereken tek şey bilgisayrınıza kurup programı kaydetmek. Ardından bir yıl boyunca ücretsiz olarak kullanın.
Virüsleri ve casus yazılımları engelleme
Uzman bir arkadaşınızdan yardım almanıza olanak sağlar
Alışveriş ve bankacılık işlemlerinizi korur    
Riskli programları güvenli olarak çalıştırmanızı sağlar    
Hacker saldırılarından kurur    
Secures personal data    
Rahatsız edici emailleri durdurur    
Phishing dolandırıcılıklarını durdurur










14-Picasa.İnterneet devi google tarafından resimlerinizi dönüştürmek düzenlemek için ücretsiz olarak kullanabileceğiniz grafik düzenleme programı.Picasa'yı kameranızdaki resimlerinizi bilgisayarınıza aktarmak için kullanarak işe başlayabilirsiniz. Artık Picasa'yı her açtığınızda, program tüm resimlerinizi (hatta elinizde olduğunu unuttuklarınızı bile) otomatik olarak bulacak ve kolayca tanıyacağınız klasör adlarıyla, tarihe göre düzenlenmiş görsel albümler halinde sıralayacaktır. Albümlerinizi sürükleyip bırakma yöntemiyle düzenleyebilir ve yeni gruplar yaratmak için etiketler hazırlayabilirsiniz.






15-Ares.Ücretsiz dosya paylaşım programı. Türkçe arayüzü işletim sistemleriyle uyumlu geniş arşiv virüs korumalı.
Önemli Notlar: İndireceğiniz program bir dosya paylaşım yazılımıdır. Olabilecek her türlü riski göz önünde tutmalı ve yasal sınırlar içerisinde dosya paylaşımı yapmak zorundasınız.
Aynı zamanda birden fazla paylaşımı indirmenize de yardımcı olur. Diğer paylaşım programlarında ki gibi kitaplık yönetimi kısmı daha bir nezih hazırlanmış ve güçlü altyapıya sığdırılmıştır. Paylaşılan dosyaları kategorilere bölerek ayırma işlemi yapan Ares, isim vb. niteliklere göre de sıralama yapabilmektedir. Anahtar kelimeler ile aramalarda kitaplıktaki dosyalarınıza kolayca ulaşabilirsiniz.











16-Mozilla Thunderbird.Google ile birden fazla email hesabınızı takip edebileceğiniz program. Ücretsiz türkçr arayüzü hızlı kontrol kullanımı.

 



17-Skype.Ücretsiz olarak alıp bilgisayarınıza indiirp rahatlıkla kullanabileceğiniz sesli görüntülü ve yazılı mesajlaşma programı.Skype'ı yükleyin, arkadaşlarınızı kişilerinize ekleyin, ardından onlarla ücretsiz çağrı, görüntülü çağrı ve anlık mesajlarla görüşün. Skype'ta olmayan kişilere de çağrı yapın, hem de çok düşük ücretlerle.
Cep telefonunuzda
Bilgisayar başında olmadığınızda Skype'tan Skype'a ücretsiz çağrıların* sesini mi özlüyorsunuz? Skype'ı cep telefonunuza indirin ve gittiğiniz her yere Skype'ı da götürün.
Cep telefonunuzda
Bilgisayar başında olmadığınızda Skype'tan Skype'a ücretsiz çağrıların* sesini mi özlüyorsunuz? Skype'ı cep telefonunuza indirin ve gittiğiniz her yere Skype'ı da götürün.
Oyun konsolunuzda
Taşınabilir oyun konsolunuzda sadece oyun oynamaktan fazlasını yapın – Skype ile iletişim halinde de kalın.





18-Any Video Converter.Bir video format dönüştürme aracı. Kullanımı kolay arayüzü ile hızlı dönüştürme yapabilme özelliği ve görüntü kalitesi yüksek video dosyalarını desteklemesi programın tercih sebebi olabilir.
Neredeyse bütün video dosya formatlarını destekleyen ve dönüştürebilen programın dönüştürdüğü dosya formatları arasında AVI, MP4, WMV, MKV, MPEG, FLV, SWF, 3GP , DVD, WebM , MP3 sayılabilir






19-FileZilla web ortamına dosya taşımak veya yüklemek için kullanabileceğiniz, sunucular ile bilgisayar arasında dosya transferi yapılmasını sağlayan ücretsiz bir FTP programıdır. Açık kaynak olarak geliştirilen bir Dosya Transfer Protokolü (FTP) istemcisi olan FileZilla Türkçe dil seçeneği, FTP, FTPS ve SFTP desteği ile güvenli dosya aktarım işlemleri yapabilmenize olanak sağlar.








20-Blank And Secure.Sildiğiniz dosyalar bilgisayarınızda hernekadar silindi dense bile durmaktadır.Bu işi bilen bir kullanıcı için bu verileri geri almak hiçte zor bir iş değildir.İşte sizin için mutlaka silinmesi gereken dosyalarınızı silmek için mükemmel bir program sadece silmek istediğiniz dosyayı sürükleyip bırakıyorsunuz ve sil diyorsunuz artık silinen dosya birdaha geri gelemez..

UltraSurf indir

UltraSurf 13.01

UltraSurf isimli bu ufak yazılım ile erişilemeyen tüm sitelere, sosyal ağlara, yazılımlarla veya administrator tarafından yasaklanmış web sayfalarına vb. tüm kısıtlı sitelere ulaşabileceksiniz. Ayrıca UltraSurf yazılımı şifreleme ve ip adresinizi gizleme özelliği sayesinde büyük ölçüde güvenliğinizi sağlıyor ve kullanım sonrasında çerezleri (cookie) silebilmeniz için size seçenek sunuyor. Çin'de uygulanan sansür için geliştirilmiş UltraSurf, tüm web sitelerine IE veya Firefox üzerinden kolayca ulaşmanızı sağlıyor.

Yorumlar

  1. http://www.leawo.org/tutorial/avi-to-dvd.html
    burn avi to DVD

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Belgeseller


Bu blogdaki popüler yayınlar

Dos sınav soruları

WordArt kullanımı

Outlook Express kurulum ve kullanımı