Whatsapp'a benzeyen bu virüs banka hesabınızı boşaltıp mesajları okuyor ve sizi sürekli izliyor / Büyük tsunami’ yakında mı?

 

Whatsapp'a benzeyen bu virüs banka hesabınızı boşaltıp mesajları okuyor ve sizi sürekli izliyor

Milyarlarca insanın kullandığı mesajlaşma programı Whatsapp'a benzeyen bu tehlikeli virüsün cep telefonlarımızı izlemesi, banka hesaplarımızı boşaltması ve mesajlarımızı okuması sadece bir dakika alıyor. Tarihteki meşhur Truva şavaşındaki taktiği kullanan virüs cep telefonunuzdaki problemleri çözme vaadiyle cihaza bulaşıyor ve ondan sonra hayatınızı adeta zindana çeviriyor. Devamı için

‘Büyük tsunami’ yakında mı?



İTÜ Öğretim Görevlisi ve Siber Güvenlik Uzmanı Dr. Nafiz Ünlü “Siber güvenliği ciddiye almanın zamanı geldi. Bunu sağlayacak standartların ortaya konması gerekiyor” uyarısında bulunuyor.

NAFİZ ÜNLÜ

Teknolojik cihazların geliştiği, insansız hava araçlarının savaşların yönünü ve kaderini değiştirdiği, sürücüsüz arabaların denendiği, elektrikten, suya ve doğalgaza her şeyin otomatik yönetildiği bir ortamda, Hackerların ve siber ajanların cirit attığı dünyamızda siber tehlikelerin boyutları çok büyük oranda artmıştır.

Son 90 gün içinde dünya siber saldırılarda ciddi bir artışa tanık oldu. Bazı uzmanlar en kötü saldırıların henüz gelmediğini tahmin ediyor. Buna hazır mıyız?

Siber alarm zillerini daha da yüksek sesle çalmanın zamanı geldi mi?

Birçok STK, Uzman, askeri liderler ve hatta bazı küresel şirket CEO’ları şimdi bu soruya evet diyor.

2020, COVID-19 krizinin bir siber pandemiyi de beraberinde getirdiği yıl oldu. Çünkü İnsanlar krizde evlerinden çalışmaya başlayarak daha çok bilgisayar kullandılar ve daha çok e-ticaret yaptılar. Online ticaret patladı, online satışlar arttı. Bu durum bazı kötü niyetli kişilerin, örgütlerin ve ajanların iştahını kabarttı.

Devamı için


İşte milyonlarca kullanıcının akıllı telefonlarına indirdiği 2 uygulama! O kadar kullanışlı ki diğerlerini silebilirsiniz

Akıllı telefonlar için yazılan mobil uygulamalar Google Play ve App Store'da kullanıcılara sıradışı kullanıcı deneyimleri sunuyor. Telefonlarda olmazsa olmaz uygulamalar arasında sosyal medya aplikasyonları ve Whatsapp, Telegram gibi mesajlaşma uygulamaları olarak gösterilebilir. Bazı oyun uygulamaları, mobil bankacılık hizmetleri, dijital film dizi platformlarını da saymak mümkün. Bütün bu uygulamalar arasında Canva ve Google Trips rakiplerini bazı alanlarda adeta soluksuz bırakıyor. Neden mi? Devamı için




Yorumlar

Belgeseller


Bu blogdaki popüler yayınlar

Dos sınav soruları

WordArt kullanımı

FrontPage programını kullanarak Web sitesi yapmak