İnternetten para kazanın


 

Bu başlıkla Türkçe ve İngilizce olarak birçok sayfada karşılaşabilirsiniz. "İnternet ten para kazanmak" ister amatörce olsun ister profesyonelce olsun tüm web tasarımcılarının arzusu.

Bugüne kadar web masterlar tarafından birçok kurumdan reklamlar alınıp web sitelerine koyuldu ama çoğu boş çıktı . Ya mail hesabına gönderilen maillerin okunması ya web sitesine koyulan reklam bannerlarının tıklanması ya reklâm bannerları üzerinden giderek yapılan satışlardan % olarak pay alınması şeklinde internet geliri yoluna gidilmektedir. Büyük portaller veya ziyaretçi sayısı çok büyük siteler için reklâm konusunda mutlaka avantajlı yönler vardır. Birçok kurumun  reklâmlarını daha rahat alabilir, fakat küçük siteler ve amatör web tasarımcıları için bu işler hiçte kolay değil. 


Şimdi bunları kısaca açıklayalım ve ülkemizde bu alanda en ciddi kurumları tanımaya çalışalım

1-Email adresine gönderilen mailleri okuyarak para kazan bu tam bir kandırmaca genelde Amerikan menşeli web siteleri tarafından uygulanan bir sistem.


Siteye üye oluyorsunuz üyeliğe, üye olarak girip sayfalarda sörf yapmaya yani site içerisinde zaman geçirmeye ve email adresinize belli aralıklarla gönderilen mailler   bu mailleri okuyarak para kazanacağınız söyleniyor her mail için 0,002 cent. Ömür yeter mi? ayrıca gelen mailler bizi ilgilendiriyor mu? Her gelen maili tıklasan ne kadar etik olur, zaten başladıktan bir süre sonra bıkkınlık gelip vazgeçiyorsunuz.


Burada kazançlı olan web sitesi oluyor çünkü kendisi müşterisine sitesinin tıklanması ile ilgili verdiği taahhüttü yerine getirdi, tıklayan  verilen rakama ulaşıncaya kadar beklesin. Tıklayan için bir zulüm, çok uzun süreli olması nedeniyle bu gibi sitelere benim tahminim ömür yetmez en iyisi mi siz siz olun bu tuzaktan uzak durun.


2-Yurt içinde ve yurt dışında bazı kuruluşların reklam bannerlarını tıklayarak tıklama başına belli bir komisyon  verme şeklinde reklam geliri olan kuruluşlar. Bunlara örnek "hepsiburada, gittigidiyor, kitapyurdu" gibi kurumlar ki şuana kadar kötü bir izlenim oluşmadı. Hepsi de ödemelerini yapıyor gözüküyor. Üye olup size verilen Reklâm bannerlarını sayfanıza yerleştiriyorsunuz, baneri tıklayan kullanıcı sayfada gezindiği oranda sözleşmede belirtilen miktarda size komisyon kazandırıyor. Fakat bu kuruluşların istenen ilk şartı domain sahibi olmak yoksa ücretsiz web sitelerine pek rağbet göstermiyor üyelik başvurularını kabul etmiyorlar. Birde üye olurken bir kısmı vergi numarası istiyor yoksa iş ortaklığı üyeliğine kabul etmiyor. 

Yine bazı değişik isimlerde Türk siteleri de aynı yöntemlerle ödeme yaptığını söylüyor fakat emin olmadıkça tavsiye edilmez çünkü yanıltıcı olabiliyor. Sitenize koyduğunuz reklam bannerları sahibi olan site bir müddet sonra  ya sizi tanımadığını söylüyor yada sitenin ortadan kaybolduğunu görebiliyorsunuz.

Yurt dışı birçok tıklama komisyonlu ortaklık içeren siteler sürekli reklam mailleri gönderir ama bunların güvenilir olduğunu söylemek çok zor.


3-Satış komisyonlu bannerlar buna hem "gittigidiyor" hem " kitapyurdu" hemde" hepsiburada","hemalhemsat" gibi veya benzeri kurumlar sizin siteniz üzerinden yapılan satışın sözleşmesinde açıkladığı belli bir yüzdesi oranında komisyon ödüyor. Birikim belli bir orana ulaşınca da banka hesabınıza ödeme yapılıyor.


Ayrıca bu gibi sitelerin banerleri üzerinden gelerek üye olan kullanıcılar da sizin alt üyeniz olabiliyor. Sayfalarda bulunan banerlar üzerine tıklayarak veya doğrudan web adresini yazarak web sitelerine gidip üye olabilirsiniz.

Benim önerim bu gibi reklam veya duyuru mesajlarında dikkatli  olun her  komisyon içerikli reklam bilgisine  inanmayın, şahsi bilgilerinizi bilmediğiniz emin olmadığınız yerlere vermeyin.

Tıklama komisyonlu ortaklıklarda bilinen sitelere gitmek veya ziyaretçi sayısı düşük siteler için tıklama komisyonu çok uzun zaman alan bir süreç tabiki burada oyun siteleri porno siteler için bu durum farklılıklar gösterebiliyor. Bu gibi sitelerin izleyicisi fazla ve tıklama işlemleri diğer sitelere göre daha fazla olabiliyor.


Ayrıca tıklama işlemlerinde komisyon alabilmek için yanıltıcı yollara başvurmak sizin üyeliğinizin iptaline sebep olabilir. Bunlara da dikkat etmemiz gerekir. Üyeliklerde sözleşme kurallarını dikkatli okuyup ona göre hareket etmek en doğrusu olacaktır.


Gerek tıklama gerekse satıştan belli bir pay alımı için en güvenilir googleAdsense üyeliğini gerçekleştirdikten sonra hem hesabını takip edebiliyor hem de zamanı gelince anında banka hesabına biriken meblağ yatırılıyor. Sadece dikkate dilmesi gereken hileli yollara başvurmamak lisanssız ya da korsan diye tabi edebileceğimiz program müzik film vs. kullanmamak gerisi rahatlıkla işliyor.


Herkese bol kazançlar  diyelim..




Yorumlar

Belgeseller


Bu blogdaki popüler yayınlar

Dos sınav soruları

WordArt kullanımı

FrontPage programını kullanarak Web sitesi yapmak